Tratamente pentru Alzheimer
Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.
Bolnavul de Alzheimer va avea nevoie de o multitudine de medicamente. Principalele medicamente se adminsitreaza pentru imbunatatirea memoriei pacientului, cat si pentru a ameliora diversele probleme de comportament ale batranului, precum agitatia excesiva fara un anume caz, cat si pentru a elimina din desele halucinatii ale acestuia.
De asemenea, se va mai administra medicamentatie pentru a ameliora starea emotionala excesiva a pacientului. Aceasta stare emotionala se evidentiaza printr-o frica acuta de orice din jur, o anxietate greu de explicat. Depresia este o alta cauza a bolii Alzheimer care se trateaza prin medicamentatie specializata. Acest tratament oferit pacientului, prin medicamentatie puternica, poate avea si efecte adverse, precum afectarea negativa a ficatului, principalul pericol, iar unele pastile pot duce la ceva mai putin periculos, precum greata, varsaturi abudente, cat si o stare accentuata de oboseala si chiar diaree.
Avand in vedere ca bolnavul de Alzheimer nu se va vindeca niciodata, boala putand doar sa se amelioreze, acesta are nevoie si de un tratament naturist, pentru a mai elimina din medicamentatia excesiva sau din efectele adverse ale acesteia.
Un bolnav are nevoie de o alimentatie sanatoasa si echilibrata in acelasi timp, astfel ca din hrana zilnica nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele, indicat ar fi sa se strecoare la o masa si cereale sau preparate din cereale. Dietoterapia, caci acesta este termenul folosit in lumea medicala, este recomandata absolut tuturor bolnavilor, pentru a reduce din consumul de carne pana la zero. Singura carne recomandata de catre specialisti in ingrijirea bolnavilor cu Alzheimer este carnea de peste. Prin dietoterapie se elimina acele produse care sunt bogate in grasimi sarate sau care sunt conservate datorita unor aditivi daunatori organismului in general.
Fitoterapia este un alt tratament naturist ce se bazeaza pe “planta minune” Ginseng. Ginsengul este cel care ofera protectie celulelor nervoase si stimuleaza in acelasi timp activitatile cerebrale. Nu este recomandata prepararea de ceai sau alte produse alimentare pe baza de Ginseng daca persoana bolnava de Alzheimer sufera si de hipertensiune arteriala sau de insuficienta cardiaca.
Fitoterapia nu se rezuma doar la consumarea de produse din Ginseng, ci si Ginkgo biloba este recunoscuta ca fiind o planta folosinta pentru a mai ameliora din efectele in evolutia bolii Alzheimer. Din Ginkgo biloba se realizeaza un cei, din care se bea zilnic doua cani de aproximativ 250 ml. Mai exista o modalitate de a folosi Ginkgo biloba pentru a trata aceasta boala. Si anume, se sfarama o lingurinta din aceasta planta si se pune sub limba pacientului pentru 10 minute, urmand apoi ca pulberea sa fie inghitita de catre pacient cu putina apa. Ginkgo biloba se consuma in special pentru a reduce din afectiunile mintale ale pacientului, dar si pentru a stimula circulatia cerebrala.
Aromaterapia este un alt remediu naturist impotriva Alzheimerului. Aceasta tehnica se realizeaza prin eliminarea de vapori in incaperea pacientului si cat mai aproape de acesta. In apa fierbinte se adauga asa-numitele uleiuri esentiale, precum uleiul de rozmarin pentru a stimula activitatea mentala a pacientului sau ulei de levantica, vaporii emanati ajutand la calmarea pacientului, la ameliorarea starilor de agitatie si de neliniste care se manifesta foarte des la un batran.
Desi Alzheimerul este o afectiune cu tulburari mentale, pacientul nu trebuie tinut doar in propria casa, ci trebuie scos cat mai des la plimbare pentru a cunoaste lumea, pentru a recunoaste mediul inconjurator. Plimbarea in aer liber are un efect puternic in ameliorarea simptomelor.
Multe dintre caminele de batrani care ingrijiresc bolnavi cu Alzheimer au programe speciale pentru acestia bazate pe studii de specialitate si recomandate de medici cu experienta in tratarea acestei maladii.