Prima pagina LISTA camine batrani Camine de batrani particulare Harghita Asociatia Caminul de batrani Sf. Elisabeta
Lista caminelor pentru batrani

Asociatia Caminul de batrani Sf. Elisabeta

Camine de batrani particulare Harghita
Asociatia Caminul de batrani Sf. Elisabeta

Caminul de batrani Sf. Elisabeta este o institutie de asistenta sociala al organizatiei CARITAS ALBA IULIA cu rolul de acordare de servicii sociale primare si servicii sociale specializate pentru persoane in varsta si cu dizabilitati. Caminul are o experienta de 16 ani in urmatoarele domenii:
- ingrijirea persoanelor in varsta,
- ingrijirea persoanelor cu boala Parkinson,
- ingrijirea bolnavilor cu dmenta Alzheimer, Colaborarea si numeroasele schimburi de experienta in institutii similare din Austria si Germania, fac din caminul nostru un centru de incredere pentru familiile din centrul tarii.

Caminul de batrani Sf.Elisabeta este acreditat de catre AJPS Harghita pentru urmatoarele servicii:
- Serviciul de gazduire, care include:
- Serviciul de asistenta medicala si ingrijire
- Serviciul de socializare si petrecere a timpului liber

Spatiu si dotari:

Cladirea a fost construita in perioada 1992-1996 cu destinatie de camin pentru persoane varstnice, are o suprafata utila de 7063 mp, camerele sunt spatioase, cu suprafata de 29 mp, grupurile sanitare sunt de 10 mp, (fiecare baie deserveste doua camere adiacente).
Caminul este dotat cu: cabinet medical, sistem de chemare infirmiere tip interfon, detectoare de fum, bai speciale dotate cu cazi hidraulice pentru persoane dependente, club, sala de gimnastica, capela, bucatarie pentru 200 persoane, spalatorie industriala, doua lifturi, sali pentru activitati de recuperare si terapie ocupationala. Masa este servita in sala de mese, iar celor nedeplasabili in camere sau la pat.

Activitatea de ingrijire este organizata pe trei sectii de ingrijire: 30 camere sunt destinate persoanelor independente, 26 camere pentru persone semidependente iar ingrijirea personalor cu Alzheimer se realizeaza in sectia amenajata la etajul 2 a caminului, care are 22 camere.
Camerele sunt dotate cu mobilier, tipul paturilor si a noptierelor este in concordanta cu starea de sanatate fizica si mentala a asistatilor. Pentru a se simtii ca acasa, persoanele internate pot sa-si aduca si mobilier propriu, pot sa decoreze camerele cu obiecte si fotografii personale.

Pentru activarea asistatilor si pentru folosirea cat mai agreabila si utila a timpului liber caminul pune la dispozitia asistatilor:
- Clubul, cu suprafata de 94 mp, unde este amenajata si biblioteca (TV cu plasma, sistem audio, internet wirless)
- Un sistem de televiziune pe cablu (50 de programe ) cu jonctiune in fiecare camera;
- In capela caminului sunt organizate zilnic slujbe religioase (romano-catolice), iar preotii nostri pensionari, care locuiesc in caminul nostru, se ocupa si de ingrijire sufleteasca a asistatilor. Persoanele de alta religie decat cea catolica pot folosi si ei liber capela caminului. Preotul ortodox si cel reformat din municipiul Gheorgheni viziteaza regulat asistatii din camin.

Tarife:

Costul serviciilor depind de starea de sanatate a persoanei asistate, de gradul de dependenta, de serviciile acordate, consumul efectiv de medicamente si scutece de unica folosinta. Gradul de dependenta a beneficiarului se determina la internare si se reevalueaza periodic sau cand starea beneficiarului se modifica semnificativ.

Costul pe luna a serviciilor sociale pentru anul 2012 este
- Grad de dependenta III 1.700 RON
- Grad de dependenta II 1.820 RON
- Grad de dependenta I 1.950 RON


Persoanele asistate, prin grija caminului, beneficiaza de o subventie, care este acordata anual, conform Legii 34/98, de catre Ministerul Muncii, Familiei si a Protectiei Sociale. Pentru anul 2012 din costul total lunar suma de 250 RON se acopera din subventie.

Tarifele pentru anul 2012 sunt urmatoarele:
- Grad de dependenta III 1.450 RON
- Grad de dependenta II 1.570 RON
- Grad de dependenta I 1.700 RON
Tariful nu include costul medicamentelor, a serviciilor suplimentare si a scutecelor, care se deconteaza lunar conform consumului efectiv.
Gradul de dependenta se determina conform HG 886/2000.

Servicii:
- Ingrijire persoane varstnice
- Ingrijire persoane cu handicap
- Ingrijire bolnavi cu Alzheimer
- Asistenta medicala
- Infirmiere
- Asistenta sociala

Altele:

Servicii suplimentare, la cerere
- Consult medical de specialitate (pentru diferite afectiuni) la indicatia medicului caminului
- Analize si investigatii medicale
- Servicii de manichiura/pedichiura
- Masaj si kinetoterapie (cu indicatie de la medicul specialist)

Galerie fotografii Asociatia Caminul de batrani Sf. Elisabeta - Gheorgheni

Galeria contine 12 poze. Pentru afisarea acestora trebuie sa achizitionati un pachet de promovare. Vezi [ detalii... ]
Contact
Adresa: Gheorgheni, Harghita

Sunteti proprietarul acestui camin de batrani?
Date de contact complete disponibile pentru un pachet de publicitate pentru camine de batrani.

Data adaugarii: 2012-12-13 13:36:13    Accesari: 6238 Cuvinte cheie: Asistenta sociala,  Infirmiere,  Ingrijire persoane varstnice,  Ingrijire persoane cu handicap,  Ingrijire bolnavi cu Alzheimer,  Asistenta medicala,  ingrijire varstnici,  ingrijire batrani,  centru de batrani,  azil de batrani


Comentarii:
10 
de Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
la May 22, 2013
Am descoperit Caminul Sf. Elisabeta din Gheorgeni dupa multe cautari. Am gasit cu uimire o zona foarte frumoasa, o constructie adecvata gazduirii peroanelor in varsta si personal de specialitate, bine pregatit si cu mult suflet.Conditiile existente sunt foarte bune (nu inseamna ca nu este loc de mai bine)si pot sa spun,dupa 4 sapta-mani, ca mama mea este intr-o stare vizibil mai buna decat cea pe care a avut-o la sosire.
Felicitari si multumiri asocia Sf. Elisabetatiei Caritas si conducerii si personalului Caminului.
Voteaza:  
0

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.