Prima pagina Articole Servicii Dr. Mariana S?vulescu Manager Medical al Caminului de Batrani BHCR
Dr. Mariana S?vulescu Manager Medical al Caminului de Batrani BHCR Imprimare Email
Marţi, 18 Decembrie 2012 22:06

Inauguram la Targoviste prima Comunitate Terapeutica Privata destinata bolnavilor psihici cronici si persoanelor cu afectiuni neurologice, din Romania, sub numele de Camin Batrani BHCR – Blue House Clinic & Residence.

Viata, īn frumusetea si īn simplitatea ei, este un complex de esente. Una dintre ele, probabil cea mai importanta, este comunicarea. Viata īn sine este comunicare.
Nimic nu este mai usor si, nimic nu este mai greu, decat sa comunici. Modul īn care o facem, modul īn care transmitem, modul īn care primim si raspundem, reprezinta semnul pe care īl lasam odata cu trecerea noastra prin lume, este emblema unicitatii noastre.

Bolnavul cu tulburari psihice, ipostaza cea mai tulburatoare a existentei umane, comunica. Comunica prin cuvinte, prin gesturi, prin mimica fetei, prin aspectul exterior, prin modalitatea de a se īmbraca, prin tonul vocii, prin ritmul vorbirii, prin privirea care o sustine sau o evita pe a ta. Comunica si atunci cand tace, cand pare detasat de lume, cand se cufunda total īn lumea lui aparent de nepatruns.

Bolnavul cu tulburari psihice comunica si atunci cand este īmpietrit īn tacere si nemiscare! Īn special atunci!

Arta de a asculta se īnvata, se construieste, se lucreaza.

Caminul de Batrani BHCR – Blue House Clinic & Residence de la Targoviste, beneficiaza de o echipa care stie, care simte si, care continua sa invete, in fiecare moment, cum se construieste o relatie terapeutica.
Medici, asistenti medicali, asistenti sociali, lucratori īn ergoterapie, infirmiere, ei sunt echipa terapeutica pusa īn slujba pacientilor nostri.
Fiecare gest pe care il facem ca oameni, sanatosi sa suferinzi, inseamna comunicare. Comunicam constient dar mai ales inconstient, prin privire, prin tremurul vocii, prin zambet, prin felul de a respira, prin modul de a pasi, ba mai mult, se pare ca si suferintele noastre sunt puneri in fapt a multor lucruri pe care, poate, odata am vrut sa le comunicam dar, cine stie de ce, nu am facut-o. Ca si echipa terapeutica, ne punem toata experienta si energia in sustinerea pacientului cu tulburari neurologice si psihice si, fiecare dintre noi, uramarim semnele constiente sau inconstiente si descifram pe cat se poate simbolurilecare pe care pacientii nostri ni le impartasesc zi de zi.

Pregatirea profesionala, atitudinea etica si deontologica, rabdarea, curajul, fermitatea, empatia, echilibrul si dragostea, sunt elementele pe care ne construim relatia terapeutica, īntelegandu-ne pacientii, acceptandu-i īn complexitatea existentei lor si, dand un alt sens conditiei numita, traditional, afectiune psihica.
Relatia cu pacientul cu tulburari psihice īnseamna disponibilitatea sufleteasca de ascultare, de continere, de sustinere.

Procesul psihotic este īn esenta, o īncercare de reintegrare si supravietuire iar Comunitatea Terapeutica Neuro-Psihiatrica de la Targoviste raspunde īn totalitate acestei nevoi, dand posibilitate pacientului cu afectiune psihica si/sau neurologica, sa se regaseasca pe propriile-i coordonate.

Meloterapia, terapia prin pictura, sportul lectura, arta populara īn toate aspectele ei, sunt activitatile pe care, dupa dorinta, rezidentii le pot desfasura aici.
Foarte important este si faptul ca, aceste servicii le oferim si īn regim ambulatoriu.

Dr. Mariana Savulescu Manager Medical
Comunitatea Terapeutica BHCR
www.camin-batranialzheimer.ro


NOTA: Centrul Rezidential Blue House Clinic & Residence si-a deschis portile la 1.oct.2012. Este singura institutie de gen din Romania, unde activitatea imbraca in totalitate haina protectoare numita mai sus: „Comunitatea Terapeutica BHCR – Targoviste”. Internarile se fac numai cu avizul Dnei. Dr. Mariana Savulescu, avand ca si criteriu lista de asteptare dar si, severitatea cazului. Contact: 0758-222095/0725-099751.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.