Prima pagina Articole Servicii Viata in caminul de batrani este mai demna si comoda decat singuratatea in propria locuinta
Viata in caminul de batrani este mai demna si comoda decat singuratatea in propria locuinta Imprimare Email
Joi, 06 Decembrie 2012 01:44

Centrul rezidential ARMONIA s-a deschis la 1 octombrie 2012, Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. Este conceput ca o pensiune, in care parintii si bunicii nostri sa se simta acasa. Rezidentii sunt gazduiti intr-o vila de lux, care ofera o atmosfera placuta, calma, familiala (lng? Podul Constanta, la 10 minute de Gara de Nord sau P-ta Victoriei). Am luat initiativa fondarii acestui camin pentru a veni in intampinarea celor care se afla in situatia de a-si creste parintii.
Mentalitatea romaneasca face ca decizia de a interna un parinte in camin sa fie un pas dificial. Dar, centrul rezidential pentru varstnici nu are nimic in comun cu imaginea vechilor azile.


CE ESTE MAI TRIST?

- un batran locuind singur in propria casa, nevorbind zile in sir cu nimeni, mancand te-miri-ce, miscandu-se cu greu la baie, intr-o stare de igiena precara, asteptand un telefon sau o vizita, simtindu-se povara pentru copiii deja stresati de propriile probleme,
sau
- un batran locuind alaturi de alti semeni intr-un camin, avand in permanenta pe cineva cu care sa comunice, avand mancare buna la ore fixe (carne, vegetale, lactate, branzeturi, fructe), fiind ajutat la igiena personala, cu asternuturile si hainele curate, in permanenta supravegheat medical si tratat cu respect si afectiune.
Raspunsul vine de la sine! Viata unui batran la camin este mai respectabila si comoda decat singuratatea in propria locuinta. Beneficiile caminului sunt recunoscute si de batrani, dupa maximum doua saptamani de rezidenta.

CAMINUL ESTE MAI IEFTIN DECAT INGRIJIREA LA DOMICILIU

Cat priveste partea materiala, un calcul simplu va indica solutia mai avantajoasa.
Daca batranul locuieste acasa, cu ingrijire medicala non-stop si mancare de buna calitate se poate ajunge la cheltuieli lunare de peste 4000 lei.
La camin, taxa lunara este de 1800-2500 lei, ingrijirea si supravegherea fiind asigurate non-stop de asistente medicale cu experienta in activitatea cu varstnici.


ATITUDINEA PERSONALULUI FATA DE REZIDENTI FACE DIFERENTA

Va oferim cateva argumente in favoarea Centrului rezidential ARMONIA:
* Consiliul director al asociatiei se implica personal in activitatea caminului, membrii sai fiind prezenti zilnic in centru, supraveghind cu atentie starea rezidentilor.
* Conditiile materiale sunt de buna calitate in majoritatea caminelor. Atitudinea personalului fata de rezidenti face diferenta. De aceea, cuvintele de ordine impuse personalului nostru sunt: AFECTIUNE, ATENTIE, RESPECT.
* Supravegherea permanenta este asigurata de asistente medicale cu un inalt nivel profesional si, extrem de important, de o mare calitate umana.
* Vila este situata intr-o zona care, desi la doar 15 minute de centrul orasului, asigura linistea de care au nevoie rezidentii nostri si spatiu pentru petrecerea timpului in aer liber.
* Cei care se pot deplasa sunt stimulati sa aiba mici activitati in casa sau in curte/gradina.
* Persoanele imobilizate sunt tratate cu atentie, pentru a nu se simti abandonate.
* Ne ingrijim si de aspectele sociale si emotionale ale vietii rezidentilor nostri.
* Incurajam pastrarea legaturilor cu familia si prietenii.

SA NE CRESTEM PARINTII IN ARMONIE!

CONTACT:
http://caminbatrani.blogspot.ro
Tel: 0722.30.69.74

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.