Prima pagina Articole Servicii Acte necesare pentru internarea intr-un camin de batrani
Acte necesare pentru internarea intr-un camin de batrani Imprimare Email
Miercuri, 21 Noiembrie 2012 00:58

Pentru internarea unui vartsnic intr-un camin de batrani sunt necesare o serie de acte fara de care acest lucru nu este posibil. In functie de starea de sanatate a persoanei si domiciliul acesteia Directia de Asistenta Comunitara solicita o serie de documente:

  • cerere in vederea internarii
  • copie a cartii de identitate sau buletinului
  • cuponul de pensie
  • adeverinta medicala primita de la medicul de familie ca urmare evaluarii clinice a batranului care sa ateste necesasitatea internarii
  • rezultatul anchetei sociale condusa de asistentii sociali ai Directiei de Asistenta ComunitaraO alta conditie pentru internarea intr-un camin de batrani este ca persoana pentru care se solicita ajutor sa nu se poata intretine singura sau necesita ingrijire speciala (ex: ingrijire bolnavi de Alzheimer, ingrijire persoane cu handicap) dar are domiciliul stabil pe raza caminului de batrani.

Alte camine de batrani mai pot solicita:

  • aviz epidemiologic
  • copii ale actelor de stare civila, respectiv a certificatului de deces a partenerului (sot/sotie)
  • adeverinta de venituri ale copiilor
  • declaratia cu privire la rudele in viata si a sustinatorului legal
 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.