Prima pagina Articole Servicii Cursuri ingrijitori batrani la domiciliu
Cursuri ingrijitori batrani la domiciliu Imprimare Email
Duminică, 11 Octombrie 2015 18:57

Daca ai ramas fara un loc de munca si esti dispus sa lucrezi in orice domeniu, ingrijitori batrani la domiciliu este una dintre cele mai cautate meserii. Copii nu isi pot ingriji parintii batrani, astfel ca angajeaza un ingrijitor la domiciliu.

Daca doresti sa practici o astfel de meserie, demn de mentionat este faptul ca va trebui sa urmezi un curs special, in urma caruia sa obtii titulatura de ingrijitor batrani la domiciliu.La astfel de cursuri poate participa in general orice persoana care isi doreste sa devina specialist in ingrijirea persoanelor batrane la domiciliu. Datorita urmarii unui astfel de curs, ai posibilitatea, legala, de a te angaja intr-un post in domeniu. Singura obligatie impusa de catre orice firma organizatoare de astfel de cursuri, este aceea de a avea minim 8 clase, anume, sa fi absolvit scoala generala.

Un curs de ingrijitor persoane in varsta nu se tine doar prin participarea la cursuri orale, in care un profesor specialist vine in fata celor care doresc sa se specializeze, ci un astfel de curs pune accent pe un numar cat mai mare de ore de practica. 40 de ore de practica in camine de batrani este durata minima acordata de catre fiecare companie angajatoare.Pentru a te inscrie la un curs de ingrijitor batrani la domiciliu vei avea nevoie de o copie dupa actul de identitate, o copie dupa ultima diploma de studii absolvite sau foaia matricola care sa ateste absolvirea, cat si o adeverinta de la medicul de familie. Acestea sunt documentele standarde si obligatorii, companiile ce organizeaza astfel de cursuri au dreptul sa ceara documente suplimentare.

In urma finalizarii si absolvirii cursului vei dobandi competente in ingrijirea batranilor precum: acordarea de ingrijiri igienice persoanei in varsta, acordarea primului ajutor in caz de nevoie, transportarea si mobilizarea batranului ingrijit precum si competente in supravegherea starii de sanatate a persoanei ingrijite.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.