Prima pagina Articole Servicii Cum alegi o casa de batrani in Bucuresti
Cum alegi o casa de batrani in Bucuresti Imprimare Email
Joi, 04 Aprilie 2013 21:51

Batranetea este acea perioada in careunei persoane i-a venit vremea sa se odihneasca dupa zeci de ani de munca, ani grei, dar care au trecut. Iar acei batrani sunt mai cu seama parintii dumneavoastra, poate chiar si bunici. Si la randul dumneavoastra aveti un serviciu care va ocupa o mare parte din timp, iar pentru a nu-i neglija pe cei dragi, este recomandat ca acestia sa fie inscrisi la un camin de batrani pentru a simti ca sunt in siguranta si ca sunt ingrijiti exact asa cum este necesar.

Cum va alegeti un camin de batrani in Bucuresti?

Desi intrebarea este una specifica pentru caminele de batrani din Bucuresti, aceasta poate una general valabila pentru oricare dintre azilele de batrani din Romania.Parintele ce va crescut este cel mai de pret lucru existent, astfel ca in alegerea unui camin de batrani intra cateva aspecte importante. Unii dintre noi pot alege o zonacentrala a capitalei usor accesibila,in timp cealtii prefera zonele periferice sau chiar caminele de batrani din Judetul Ilfov. Pentru ca rezidentul sa se simta ca acasa, estede preferatca zona sa arate oarecum ca ceea de unde vine sau sa ii faca placere sa locuiasca acolo. O gradina mare, o mica poteca pentru plimbare, un mediu inconjurator cat mai natural ar fi ideal.

Centrulde batrani trebuiesa-i oferetoate facilitatile pentru cavarstnicul sa se simta cat mai confortabil. In caminul respectiv trebuie sa existe un salon mare, unde se poate delecta la o vorba cu ceilalti batrani, unde sa-si poata bea cafeaua dimineata sau sa se poata uita pe timpul zilei la emisiunea preferata.
Dar aceste facilitati nu sunt de ajuns. Astfel ca, inainte de a alege un camin de batrani pentru parintele dumneavoastra, interesati-va daca exista personal calificat, cu studii in domeniul in care parintele ar putea avea o afectiune. Mai exact, trebuie sa existe personal specializat in domeniul medicinei, asistente medicale si doctori in geriatrie, dar si personal care a urmat cursuri de ingrijire batrani, infirmiere, ingrijire bolnavi sau diverse specializari pentru a indeplini postura de angajat intr-un camin de batrani.

Dotarile unei case de batrani nu sunt de neglijat si cele mai multe centre private ofera conditii excelente avand rampe si elevatoare, saltele antiescare (antidecubit), paturi si fotolii ortopedice, diverse accesorii si echipamente ortopedice pentru batrani, toate acestea facandu-le viata mai usoara rezidentilor.Bugetulalocat este un aspect important, dar avand in vedere ca este vorba despre o persoana apropiata, efortul financiar pentru ca parintele sa se simta in siguranta si ca acasa, il va face fericit. Un camin de batrani ieftin poate fi accesibil unui numai mai mare de persoane dar de cele mai multe ori costurile reduse se reflecta in dotari mai slabe si o paleta mai restransa de servicii oferite, dar poate acestea sunt suficiente pentru nevoile varstnicului.

Cu siguranta sunt o multitudine de alte aspecte care contribuie la evaluarea unui centru de ingrijire pentru batrani dar cele mai importante sunt siguranta, sanatatea si confortul fizic si pshihic de care are parte rezidentul.

Puteti afla: in ce conditii poate fi internat un batran la azil si care sunt actele necesare pentru internarea intr-un camin de batrani.

Pentru o orientarea mai usoara puteti consulta harta caminelor de batrani din Romania.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.