Prima pagina Articole Servicii Ingrijire batrani la domiciliu
Ingrijire batrani la domiciliu Imprimare Email
Vineri, 29 Martie 2013 10:56

De multe ori, cand inainteaza in varsta, batranii au nevoie de ingrijire pentru a-si sustine nevoile de zi cu zi. Ingrijirea poate sa fie permanenta, fie doar pentru anumite perioade ale zile. Ingrijirea permanenta se poate face la un camin de batrani, in timp ce ingrijirea clasica la domiciliu, este realizata de o echipa de specialisti, care se deplaseaza la domiciliul batranului sau pacientului pentru a presta activitati de asistenta medicala la domiciliu si cu aspect personal. La fel de bine se poate apela la asistente medicale, infirmiere care au o pregatire speciala in acest domeniu.


Trebuie mentionat faptul ca ingrijirea la domiciliu este reglementata prin lege, astfel ca orice ingrijitor al unei persoane batrane trebuie sa aiba acordul legal din partea institutiilor publice. Iar daca persoana ingrijita are nevoie de asistenta medicala, aceasta se face numai in urma consultarii medicului.

Ce reprezinta in fapt serviciul de ingrijire la domiciliu?

In primul rand, cel angajat pentru a avea grija de batran trebuie sa fie la locuinta varstnicului la orele la care se administreaza tratamentul cu medicamente. Persoanele in varsta fiind de cele mai multe ori bolnave, au nevoie de asistenta pentru a-si lua corect medicamentatia si la orele prestabilite. Daca acel batran se afla intr-o casa pentru batrani, atunci personalul specializat din respectivul asezamant are programul tuturor batranilor, astfel ca ii este mult mai usor sa se deplaseze in camera acestuia, decat la domiciliul lui personal.Daca persoana sufera de dizabilitati locomotorii si este in faza de recuperare, atunci, ingrijitorul acestuia trebuie sa fie un specialist in domeniu. Nu orice persoana se poate ocupa de recuperarea unei persoane in varsta. Desigur, o varianta mult mai buna ar fi aducerea batranului intr-un camin de batrani, acolo unde cu siguranta se gasesc specialisti care sa se ocupe de recuperarea pacientului.


Ingrijirea la domiciliu a luat o noua forma in ultima perioada. Daca pana nu de mult existau rude care se ocupau de ingrijirea batranului, acum familiile persoanelor in varsta contracteaza o firma specializata in ingrijire la domiciliu, care dispune de personal specializat, iar ingrijirea se realizeaza in conformitate cu toate prevederile legale.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.