Prima pagina Articole Sanatate Saltea antiescare (antidecubit) - caracteristici
Saltea antiescare (antidecubit) - caracteristici Imprimare Email
Marţi, 19 Februarie 2013 02:00

Salteaua antiescare este ideala pentru prevenirea si pentru realizarea completa si sigura a tratamentului de refacere a zonei afectate de escare. In momentul in care o persoana este imobilizata la pat, indiferent ca este varstnica sau nu, se recomanda amplasarea pe pat a unei saltele antiescare. Datorita modului in care este realizata o saltea antiescara, aceasta nu va pune presiune pe corp, ci doar il va sustine, impiedicand aparitia bolilor de piele prin presiune.

saltele anti escare, antidecubit


Salteaua antiescara face parte din categoria saltelelor multicamerale, pozitionate in asa fel incat pacientul asezat decubit doar sa fie sustinut de micile camere ale saltelei. Prin aceasta se realizeaza asa numitul proces de presiune alternativa asupra corpului datorita faptului ca micile camarute ale saltelei se umfla si dezumfla alternativ, dupa o anumita perioada de timp.
Prin acest proces se realizeaza in acelasi timp un masaj usor asupra corpului, reusind prin aceasta sa aduca o imbunatatire a circulatiei sanguine de la nivelul pielii, astfel tesuturile care ar fi putut fi afectate sunt in acest caz in totala siguranta.Folosirea unei astfel de saltele dupa aparitia escarei ajuta la eliminarea presiunii din zona afectata, realizand o grabire a vindecarii pielii, iar suferinta bolnavului batran sau nu fiind de asemenea redusa considerabil. Bineinteles, tratamentul specific pentru vindecarea escarei nu trebuie intrerupt nici dupa ce pacientul a fost pus pe o astfel de saltea. Ea doar ajuta la grabirea vindecarii, dar fara un tratament adecvat, realizat chiar pe zona afectata, rolul saltelei este clar diminuat sau chiar inexistent.

Este recomandat ca intr-un azil de batrani sa existe camere speciale unde sunt deja paturi echipate cu saltele antiescare. Astfel, in momentul in care o persoana nu se va mai putea misca singura, aceasta sa fie pozitionata pe o saltea care sa previna producerea escarei. O suferinta in plus nu-i va fi deloc benefica batranului.
Daca persoana imobilizata locuieste in propria casa, este de asemenea indicat amplasarea unei astfel de saltele pentru ca persoana care ingrijeste bolnavul sa fie sigura ca se previne aparitia escarelor.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.