Prima pagina Articole Sanatate Pansamente pentru escare
Pansamente pentru escare Imprimare Email
Luni, 18 Februarie 2013 02:00

Pentru a preveni sau indeparta escarele (ulcerele de decubit), o boala de piele frecventa intalnita la batrani sau la persoanele imobilitate, se folosesc in pansamente antiescare. Aceste pansamente sunt de mai multe tipuri, diferentiindu-se in functie de substanta careactioneaza asupra ranii.

1.Pansamente hidroactivepentru vindecarea escarelor

Aceste pansamente sunt utilizate in toate stadiile bolii de piele, iar efectul principal al acestora este acela de a curata zona afectata. In plus, pentru siguranta pacientului, acesta nu se lipeste de rana si nici nu are vreun efect asupra pielii neafectate din imediata apropiere. Pe langa efectul de curatare a ranei, ajuta si la regenerarea tesutului si inchiderea acesteia pentru a evita o recidiva. Regenerarea accentuata sedatoreaza in special faptului ca mentine umeda zona afectata.

2.Pansament din fibre de alginat de calciu pentru escare

Tipul acesta de pansament este unul mai puternic prin efectele sale si se foloseste in special in fazele 3 si 4 ale bolii. Are puterea de a regenera tesuturile afectate chiar daca adancimea ranei este una considerabila. Pansamentul are un efect de stimulare a reaparitiei testutului de granulatie. De asemenea, ca si pansamentul hidroactiv, nici acesta nu se lipeste de rana, ci doar prin substantele pe care le emana ajuta la vindecarea pielii afectata de escare. Acest tip de pansament va fi schimbat in momentul in care, datorita absorbtiei din rana afectata, se va transforma intr-un gel.

3.Pansament cu hidrocoloid antiescare

Acest pansament este utilizat in stadiul I al bolii, avand un efect de absorbtie rapida a tesuturilor afectate, reusind sa stopeze activitatea afectiunii. Nu se va lipi de piele si are avantajul ca este semiimpermeabil, atfel ca se poate ca pacientul sa fie spalat zilnc fara a afecta proprietatile pansamentului.
Astfel de pansamente ar trebui sa se regaseasca in camine de batrani sau in orice azil de batrani pentru a reusi fie sa se stopeze escarele din stadiul incipient, fie sa se reuseasca o vindecare rapida a pielii.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.