Prima pagina Articole Sanatate Tratamente naturiste pentru escare
Tratamente naturiste pentru escare Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Februarie 2013 02:00

Escara este o boala de piele ce poate fi tratata acasa cu ajutorul unor plante sau a unor solutii pe baze de plante. Aceasta apare cel mai frecvent la batrani sau la persoanele cu mobilitate redusa. Escara afecteaza tesutul pielii, astfel ca este nevoie de plante care sa regenereze si sa cicatrizeze zona afectata intr-un timp cat mai scurt.Aloe vera este planta minume a naturii. Numita si planta farmacie aceasta face minuni si in videcarea bolii de piele prinplasarea pe zona afectata, lasand-o cateva minute pentru a-si face efectul sau se va stoarce pentru ca siropul din interiorul plantei sa curga fix pe zona afectata. Aloe vera contine polizaharida, o substanta care are puterea de a regenera plaga deschisa mult mai repede decat o fac alte plante si substante.

Catina este o alta planta care are un rol binefacator asupra escarelor. Catina este una din plantele cu puternic efect antioxidant natural, ajutand la regenerarea tesutului afectat intr-un timp foarte scurt. Vitamina C care se regaseste in catina este substanta ce grabeste vindecarea tesutului afectat, readucand pielea bolnavului la starea initiala si prevenind reaparitia bolii.Daca boala de piele se prezinta sub forma unor secretii apoase, vindecarea pielii se va realiza prin aplicarea de plante uscate cu efect regenerator. Printre plantele care se recomanda a fi utilizate in acest caz amintim: santalul, care trebuie sa se regaseasca sub forma unei pudre extrem de fine pentru a putea fi usor de indepartat in momentul spalarii zonei afectate, dar se mai poate apela si la plante precum turmericul, de asemenea, se va utiliza sub forma de pulbere.

Un aliment natural care ajuta la regenerarea si vindecarea zonei afectate este mierea de albine. Acesta se intinde usor pe zona bolnava, se lasa cateva minute pentru ca efectul sau sa fie sigur, urmand apoi a se spala cu o solutie din ceai de coada calului. Se va aplica zilnic in ingrijirea bolnavilor pana cand pielea se va vindeca.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.