Prima pagina Articole Sanatate Prevenirea escarelor prin masaj cu ulei de susan
Prevenirea escarelor prin masaj cu ulei de susan Imprimare Email
Vineri, 15 Februarie 2013 02:00

Tratamentele naturiste pentru prevenirea escarei sunt recunoscute de sute de ani, iar cu timpul, acestea au evoluat, rezultand substante cu un un efect si mai puternic, astfel ca utilitatea lor este mai apreciata ca niciodata.

Una dintre metodele certe prin care se poate evita aparitia unei boli de piele precum este escara este masajul zilnic oferit persoanei imobilizate la pat. Acest masaj se aplica in special in zonele cu posibile aparitii ai escare, precum soldurile, spatele, calcaiele si zona ousoarelor de la picioare. Totusi, pentru un efect amplificat se recomanda ca in timpul masajului sa se aplice si ulei de susan.


Acest ulei de susan are cateva avantaje elementare, de aceea se poate utiliza zilnic atunci cand corpul persoanei imobilizate este masat. Si pentru ca am mentionat faptul ca detine cateva avantaje, credem de cuviinta ca trebuie notate.

ulei de susan, tratament pentru escare


In primul rand, datorita aplicarii de ulei, mainile celui care maseaza vor aluneca mult mai usor pe corp, nemaifiind nevoie pentru presarea zonei predispuse imbolnavirii. Presarea zonei nu este recomandata deoarece aceasta a fost indeajuns de presata de imobilitatea persoanei.
Uleiul de susan hraneste si hitrateaza pielea, iar efectul imediat al acestui avantaj este acela ca se dilata vasele sanguine, circulatia sangelui revenind la normal, testutul se va regenera inainte de a fi evident afectat.
In plus, prin hidratare se reface elasticitatea pielii care ajunge din nou la limite normale, prevenind astfel aparitia escarei.Datorita pielii uscate, obiectele vestimentare ale pacientului se lipesc de acesta, favorizand frecararea si in final aparitia escarei. Uleiul de susan are si rolul de a proteja pielea de posibilitatea lipirii sau frecarii hainelor de piele.
Pentru ca efectul masajului cu ulei sa nu scada, este recomandat ca pacientul imobilizat la pat sa fie masat zilnic. Astfel, acesta se va simti mult mai confortabil si va trece mult mai usor peste suferinta sa.

Deremarcat estefaptul ca in multe camine de batrani, rezidentii beneficiaza de servicii de masaj careare si un efect tonic asupra pacientilor.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.