Prima pagina Articole Sanatate Remedii naturiste pentru vindecarea escarelor
Remedii naturiste pentru vindecarea escarelor Imprimare Email
Marţi, 12 Februarie 2013 22:14

Escara o data aparuta pe corp trebuie tinuta sub control si apoi indepartata. Desi exista tratamente medicale recomandate de catre cei maicunoscuti doctori in domeniu, totusi, tratamentele naturiste care si-au facut efectul si in urma cu sute de ani, il vor face si acum chiar daca suntem invadati de metode moderne extrem de costisitoare, care pot fi in acelasi timp alergice pentru corp.

De aceea, pentru a eliminaescarele aparute cel mai frecvent labatranii imobilizati la pat se recomanda cateva remedii naturiste care au efect garantat.Pentru a spala si curata zona afectata se recomanda utilizarea unei solutii saline, alaturi de o solutie calda in care au fost introduse diferite plante cu specific dezinfectant si cu rol de cicatrizare a zonei afectate. Printre aceste plante mentionam rostopasca si pelinul.

De asemenea, zona afectata de escara mai poate fi spalata si curatata cu diferite solutii ce au in componenta lor plante. De fapt, aceste solutii sunt ceaiuri, deoarece se realizeaza prin fierberea apei si adaugarea de plante ca remediu naturist. Printre plantele recomandate de catre specialisti in domeniu si care apreciaza medicina naturista notam: nalba mare, galbenelele si tataneasa. Tot datorita spalarii zonei afectate cu aceste ceaiuri, zona bolnava se va regenera mult mai usor, procedeu folosit in ingrijirea batranilor.Se poate apela si la aplicarea unui unguent pe zona afectata, dar atentie mare, fara a se presa deoarece se risca afectarea testutului si prelungirea duratei de suferinta a persoanei bolnave. Acest unguent este realizat in cele mai dese cazuri din plante precum galbenele cu un adaos de propolis, substanta recunoscuta pentru efectul benefic asupra tuturor infectiilor de piele.

Pentru grabirea videcarii tesutului bolnav cu escara, se recomanda utilizarea de solutii din plante care sa imbunatateasca circulatia sanguina, principala cauza a aparitiei escarei. Iar una dintre cele mai apreciate plante care ajuta la dilatarea vaselor de sange este Ginko Biloba.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.