Prima pagina Articole Sanatate Spitalul Social Sfantul Nectarie Bucuresti - Spitalul saracilor
Spitalul Social Sfantul Nectarie Bucuresti - Spitalul saracilor Imprimare Email
Luni, 28 Mai 2012 18:22

Astazi a fost inaugurat Spitalul Social "Sfantul Nectarie", prima clinica destinata exclusiv categoriilor sociale defavorizate. Unitatea medicala este situata n cartierul Militari, pe Bulevardul Uverturii, numarul 81.Singurul spital de acest gen din Romania este destinat persoanelor defavorizate, cu resurse financiare modeste, care nu au posibilitatea de a beneficia de tratamente si investigatii medicale de calitate, n cadrul institutiilor sanitare de stat sau private.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, mpreuna cu invitatul sau de onoare, Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, au fost cei care au dat start proiectului destinat categoriilor sociale defavorizate, Spitalul Social "Sf. Nectarie".

n cadrul noului spital vor functiona cabinete de neurologie, dermatologie, ginecologie, ortopedie si reumatologie, explorari functionale, cardiologie si medicina interna, medicina generala si de familie, ORL, laborator (microbiologie, hematologie, biochimie), gastroentorologie, psihologie, medicina muncii, diabet si boli metabolice, endocrinologie.Spitalul mai dispune de o capacitate de cazare de 48 de paturi, distribuite pe 2 sectii: cardiologie si gastroenterologie. Pornind de la conceptul oferirii de servici medicale integrate, proiectul prevede si functionarea substatiei de ambulanta a sectorului 6 n cadrul aceleiasi locatii.

La accesarea serviciilor au ntaietate persoanele adulte din sectorul 6, aflate n imposibilitate sociala si financiara de a suporta cheltuielile unui serviciu medical complex sau ale unor servicii publice sau private de asistenta medicala. n cadrul programului, fiecare beneficiar va fi abordat n mod individualizat, conform patologiei medicale specifice.

Serviciile medicale de specialitate se vor acorda gratuit sau partial subventionat n functie de venitul lunar pe membru de familie. Un numar de aproximativ 1000 de persoane adulte, cu diferite diagnostice, vor beneficia lunar de serviciile noului spital.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.