Prima pagina Articole Sanatate Un nou medicament injectabil ar putea incetini evolutia Alzheimerului
Un nou medicament injectabil ar putea incetini evolutia Alzheimerului Imprimare Email
Miercuri, 27 Aprilie 2011 20:52

Un nou medicament injectabil ar putea incetini evolutia bolii Alzheimer. Injectia cu anticorpi monoclonali Bapineuzumab a intrat in ultimele faze ale studiilor clinice, preconizandu-se ca va fi accesibila pacientilor in urmatorii doi ani. Injectia stopeaza evolutia bolii si chiar inverseaza daunele produse de aceasta.Medicatia disponibila in rezent intarzie temporar evolutia maladiei, insa nu trateaza cauzele. Cu toate acestea, injectia promite sa previna formarea placilor de amiloid care afecteaza creierul si produc degenerarea sa, primele teste aratand ca injectia poate reduce acumularea de amilod cu 25%.

Pacientii vor trebui sa primeasca injectia la intervale regulate, pentru tot restul vietii. Oamenii de stiinta avertizeaza totusi ca injectia poate sa nu fie eficienta la unii pacienti, in special la cei care poarta gena responsabila cu cresterea riscului de Alzheimer. De altfel, unele efecte adverse, precum edemul cerebral vasogenic (inflamarea creierului), au fost observate la unii pacienti care au primit doze mari se substanta.

Desi nu va vindeca complet maladia Alzheimer, injectia este considerata unul dintre cele mai remarcabile progrese in domeniul dementelor, care afecteaza anual milioane de persoane in intreaga lume.

sursa: medicpentrutine.ro

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.