Prima pagina Articole Sanatate Posibil tratament pentru boala Parkinson: fructele de padure
Posibil tratament pentru boala Parkinson: fructele de padure Imprimare Email
Marţi, 15 Februarie 2011 13:44

O noua cercetare arata ca femeile si barbatii care consuma cu regularitate fructe de padure prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de Parkinson. Mai mult decat atat, acelasi efect protector il, au asupra barbatilor, merele, portocalele si alte alimente bogate in flavonoide. Acesti nutrienti se gasesc in plante si fructe, purtand denumirea generala de vitamina P si citrina.


La studiu au participat circa 50.000 de barbati si peste 80.000 de femei. Acestia au completat chestionare alimentare, menite sa evalueze cantitatea si frecventa cu care consumau alimente bogate in flavonoide - cu precadere cinci surse majore precum ceaiului, fructele de padure, merele, vinul rosu si portocalele. Ulterior, participantii au fost monitorizati timp de 20 de ani, pentru a se observa incidenta bolii Parkinson in randul grupului.

In decursul perioadei de monitorizare, din cei 130.000 de participanti, doar 805 au dezvoltat boala Parkinson. Mai mult, barbatii care consumau cantitatile cele mai insemnate de flavonoide prezentau un risc cu 40% mai redus de imbolnavire decat cei care raportau un consum redus.

In plus, atunci cand cercetatorii au analizat nivelul de protectie oferit de fiecare sub-clasa de flavonoide, s-a dovedit ca antocianinele - regasite din abundenta in fructele de padure, sunt cele mai eficiente.

sursa: medicpentrutine.ro

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.