Prima pagina Articole Sanatate Boala Alzheimer ar putea fi diagnosticata inainte de aparitia primelor simptome
Boala Alzheimer ar putea fi diagnosticata inainte de aparitia primelor simptome Imprimare Email
Marţi, 15 Februarie 2011 13:39

Oamenii de stiinta au descoperit o noua tehnologie cu ajutorul careia boala Alzheimer ar putea fi diagnosticata chiar inainte de aparitia primelor simptome. Noua metoda foloseste molecule sintetice pentru a cauta si identifica, in sange, anticorpii specifici bolii. In plus, tehnologia s-ar putea dovedi la fel de eficienta si pentru diagnosticul altor afectiuni precum Parkinson, scleroza multipla si lupus.


Pacientii cu Alzheimer prezinta o activare a sistemului imun si degenerari ale diferitelor regiuni cerebrale, fapt ce indeamna oamenii de stiinta sa considere ca in serul pacientilor afectati se pot gasi numerosi anticorpi specifici, ce actioneaza ca biomarkeri.

Noua cercetare foloseste molecule sintetice (peptoide), care pot fi usor modificate si produse rapid cu costuri reduse. In esenta, acestea se comporta ca un scanner al sistemului imun, menit sa identifice anticorpii fara a fi programat in avans sa-i recunoasca. In fazele preliminarii ale studiului, cel putin doua dintre moleculele testate au identificat eficient anticorpii specifici bolii Alzheimer.

sursa: medicpentrutine.ro

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.