Prima pagina Articole Sanatate Atitudinea pozitiva inseamna o viata mai sanatoasa la varsta a treia
Atitudinea pozitiva inseamna o viata mai sanatoasa la varsta a treia Imprimare Email

Teoria potrivit careia o stare emotionala de bine aduce beneficii sanatatii este demult cunoscuta, insa un articol publicat recent in jurnalul Association for Psychological Science, vine sa sublinieze maniera in care emotiile pozitive pot influenta sanatatatea varstnicilor.

"Cu totii imbatranim. Insa felul in care o facem este cel care determina calitatea vietilor noastre", a explicat Anthony Ong, de la Universitatea Cornell (Statele Unite), autorul lucrarii. Acesta sugereaza ca emotiile pozitive pot constitui un antidot puternic pentru stres, durere si boala.


Atitudinea pozitiva poate proteja sanatatea varstinicilor prin mai multe cai. Spre exemplu, oamenii mai fericiti pot aborda procesul natural de imbatranire intr-o lumina mai sanatoasa si mai optimista, facand miscare si alcatuindu-si programul zilnic astfel incat sa le permita un somn odihnitor noaptea. La fel, aceeasi oameni sunt mai predispusi la a nu adopta comportamente nocive, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool. Acest lucru este cu atat mai important la varstnici, al caror organism este mai susceptibil la boli.

De asemenea, o atitudine optimista s-a demonstrat a avea un benerfic efect de combaterea a stresului - cunoscut factor de risc pentru numeroase afectiuni. Studiile au aratat ca persoanele cu emotii pozitive puternice prezinta un nivel mai scazut de substante asociate bolilor inflamatorii provocate de stres. In plus, prin adoptarea unei atitudini pozitive, oamenii ar putea chiar remedia unele dintre efectele fizice ale stresului.

sursa: medicpentrutine.ro / Association for Psychological Science

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.