Prima pagina Articole Sanatate Reguli de igiena personala la batrani
Reguli de igiena personala la batrani Imprimare Email
Joi, 30 Ianuarie 2014 01:06

Batranii sunt persoane care de la o varsta, datorita anilor inaintati sau a unei boli, au probleme in a-si asigura singuri igiena personala. De aceea au nevoie de un ingrijitor personal, care sa fie alaturi de batran atunci cand acesta isi doreste.


Regulile de igiena personala ce trebuie respectate de catre un ingrijitor tin si de starea de sanatate a persoanei in varsta. Spre exemplu, daca persoana in varsta se poate deplasa cu greutate, singurul ajutor oferit acesteia este acela de a-l ajuta sa se ridice din pat si a-l indruma spre baie. Acolo unde cu siguranta se va descurca.

In plus, ingrijitorul va avea grija ca lenjeria intima sa-i fie tot timpul curata si uscata. Pentru a preintampina unele afectiuni ale pielii, ori de cate ori transpira, lenjeria va fi schimbata. Urmand a pune la spalat lenjeria intima folosita.

Regulile de igiena personala pentru o persoana in varsta se schimba in momentul in care este vorba despre un batran care nu se mai poate deplasa. Daca in primul caz, un ingrijitor poate sta doar cateva ore in caminul batranului, de aceasta data, batranul are nevoie de asistenta permanenta.
Un ingrijitor trebuie sa-i ofere batranului toata atentia, datorita faptului ca o data imbatraniti si cu o boala severa, cel in cauza va avea probleme certe in a-si mentine singur igiena. De aceea, este nevoie de o persoana care sa-l ajute sa ajunga la baie sau chiar sa-l schimbe in urma necesitatilor, caci, daca persoana este imbobilizata la pat nu se va putea deplasa pana la toaleta.

Fiind o persoana imobilizata la pat, tot in categoria regulilor de ingrijire personala respectate de catre ingrijitorul angajat este si modificarea pozitiei corpului batranului, datorita faptului ca se aduna presiune intr-o singura zona a corpului si aici va exista posibilitatea aparitiei escarei, o boala de piele ce poate deveni foarte grava.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.