Prima pagina Articole Sanatate Fotoliu lift pentru batrani - echipament ortopedic
Fotoliu lift pentru batrani - echipament ortopedic Imprimare Email
Marţi, 26 Martie 2013 22:59

In unele cazuri nefericite,batranii au nevoie de dispozitive speciale pentru ca acestea sa se poata ridica sau aseza. De asemenea, fiind in varsta, confortul si pozitia corpului sunt doua aspecte foarte importante, de aceea intr-un camin de batrani este necesara existenta unor fotolii speciale pentru cei cu dizabilitati de miscare.
Fotoliu lift ortopedic este de cele mai multe ori o necesitate in caminele de batrani din Bucurestisi nu numai, avand in vedere ca mai toate persoanele care sunt prezente intr-un astfel de adapost au probleme in a se deplasa, au dureri de picioare pentru care simt nevoie unui obiect de sezut care sa le ofere un confort sporit pentru ca pozitia corpului sa fie una optima, astfel incat durerea datorata sezutului sa nu apara.


Fotoliu lift este un echipament ortopedic ce are caracteristica importanta de a ajuta pacientul atat in asezarea lui in spatiul de sezut, cat si ridicarea acestuia. Datorita faptului ca este actionat electric, un astfel de fotoliu se va putea apleca sau ridica indeajuns incat orice pacient sa se poata aseza cat mai usor posibil. De asemenea, pentru oferirea unui confort sporit, pozitia spatarului fotoliului poate fi modificata atat cat este necesar pentru fiecare pacient in parte.In plus, pentru picioare se prezinta o suprafata care se ridca atat cat pacientul doreste. Daca un batran doreste sa-si intinda picioarele la maxim, va ridica acea platforma cat sa fie plana cu suprafata de sezut. Exista posibilitatea ca in momentul ridicarii platformei pentru picioare sa se lase pe spate spatarul sau se poate realiza numai una dintre aceste operatiuni, in functie de dorinta expresa a persoanei.

Toate aceste modificari ale fotoliului lift ortopedic se vor face cu ajutorul unei telecomenzi care este conectata la sistemul electric al fotoliului. Tehnologia avansata face ca oricerezident al unuiazil de batranisa-si poate modifica singur pozitia fotoliului, telecomanda fiind realizata in asa mod incat comenzile sa fie usor de intuit, dar, desigur, este recomandat totusi ca aceste comenzi sa fie realizate de catre personalul caminului.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.