Prima pagina Articole Sanatate Rampe si elevatoare - echipamente specifice caminului de batrani
Rampe si elevatoare - echipamente specifice caminului de batrani Imprimare Email
Vineri, 15 Martie 2013 00:35

Un camin de batrani este locul unde cele mai multe dintre persoane au probleme in a se deplasa de unele singure, ba chiar multe din acestea au forme mai grave sau mai reduse de paralizie, astfel ca este nevoie de un personal specializat pentru astfel de batrani, ingrijirea acestora necesitand cunostinte medicale de specialitate.


Iar pentru ingrijirea mai usoara a celor cu probleme grave de deplasare este nevoie de doua dispozitive pentru un camin de batrani, anume, rampe pentru rularea scaunului pentru bolnavi, cat si elevatoare pentru ridicarea persoanelor imobilizate.

Rampele sunt dispozitive ce trebuie plasate in mod obligatoriu la intrarea in orice institutie publica sau privata, conform legii in vigoare, pentru a facilita accesul in incinta si a celor persoane care nu pot urca scarile datorita faptului ca se afla intr-un scaun cu rotile.
Daca rampele sunt dispozitive obligatorii, elevatoarele sunt dispozitive care, pentru ingrijirea unui batran intr-un camin, sunt o necesitate. Aceste dispozitive se gasesc construite in mai multe moduri, in functie de destinatia lor.De exemplu, exista elevator pentru urcat si coborat scari. Acest elevator este utilizat pentru urcarea si coborarea unui pacient de la un etaj la altul, si este actionat de catre un motor electric, astfel ca, ingrijitorul nu trebuie decat sa ghideze acest mecanism. Sunt doua modele de astfel de elevatoare, cu roti si cu senile, in ultimul timp fiind preferat cel cu senile, iar manevrarea este mai lejera si ofera un plus de siguranta pacientului.
Un alt tip de elevator este elevatorul hidraulic. Aceste este utilizat doar pentru ridicarea sau coborarea pacientului cu probleme de deplasare severe. Ridicarea sau coborarea pacientului se face printr-o pompa hidraulica, care este actionata manual.
Elevatorul electric este folositpentru ridicarea si coborarea pacientului. Este nevoie si pentru acest tip de un asistent pentru manevrarea elevatorului, dar ridicarea si coborarea se face de catre un motor electric.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.