Prima pagina Articole Sanatate Stadiile escarelor: Stadiul 4 - fistule, necroza
Stadiile escarelor: Stadiul 4 - fistule, necroza Imprimare Email
Duminică, 10 Martie 2013 21:00

Instadiul al patrulea si ultimulal acestei boli gravitatea escarei atinge cote alarmante. Afectiunea se va extinde atat de adanc incat pot aparea fistule iar tesutul este necrozat. Adancimea afectiunii este una foarte mare, ajugand pana in zona muschilor, iar in cauze extreme, pana la os.
Aici se ajunge daca tratamentul pentru stadiul 1 al escarei cand pielea era rosie, stadiul 2 cand zona era dureroasa si apar vezicule, respectiv stadiul 3cand ulceratia devine profunda nu a fost aplicat corect si la timp.

Stadiul4 al escarelor

In acest caz se va ajunge in cel mai rapid timp posibil la doctor pentru ca rana sa poata fi tratata si vindecata. Desi exista o sansa ca vindecarea sa se faca tot prin curatare zilnica cu solutie salina si unguent, plus amplasarea pansamentului cu ser fiziologic, in cele mai multe dintre cazuri, bolnavii vor fi supusi unei interventii chirugicale de urgenta pentru a se indeparta tesutul afectat.Dupa interventia chirugicala se va trece la tratamentul specific escarelor si anume curatarea zilnica a pielii, aplicarea de unguent cu enzime, cat si mentinerea pansamentului cu enzime in zona afectata.
Rana se vindeca atunci cand se observa o culoarerozalie in zona tratata si care, pe zi ce trece, se indreapta tot mai mult spre centru. Asta inseamna ca se creeaza tesuturi noi, sanatoase. Practic, pielea se regenereaza. In momentul in care circulatia sanguina revine la cote normale, vor aparea si usoare sangerari.
Pielea in stadiul al patrulea se va vindeca in multe luni, pacientul fiind in stadiul in care va avea nevoie de rabdare, precum si cei care il ingrijesc in casa de batrani sau din propria locuinta.

Nota: Informatiile prezentate nu tin locul unui consult la un medic specialist. Tratamentul este unul individual, recomandat numai de catre persoane specializate.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.