Prima pagina Articole Sanatate Stadiile escarelor: Stadiul 3 - ulceratia profunda
Stadiile escarelor: Stadiul 3 - ulceratia profunda Imprimare Email
Duminică, 10 Martie 2013 20:35

In stadiul al treilea boala a avanseaza foarte mult. Escara a trecut de derma, care reprezinta al doilea strat de piele, si ajunge pana sub piele realizand practic o gaura in zona afectata.
De asemenea, pentru vindecarea escarei de stadiu 3 este nevoie de urmarea catorva pasi foarte importanti dar asemanatori cu cei explicati la stadiul 1 cand pielea era rosie sau la stadiul 2 cand zona era dureroasa si apar vezicule.

Stadiul3 al escarelor

Bineinteles, pentru inceput pozitia pacientului va fi schimbata in asa fel incat sa nu mai existe absolut deloc presiune pe zona afectata. Curatarea zilnica a zonei afectate cu o solutie salina care pe langa faptul ca are un puternic efect de regenerare, lasa pielea foarte curata. Dupa curatarea zonei afectate se va administra un unguent cu enzime, ca si aceasta sa produca o grabire a vindecarii zonei bolnave.Curatarea si administrarea de unguente se vor face zilnic pentru ca pielea pacientului sa nu prezinte urme de transpiratie ori alte substante care ar putea sa ingreuneze vindecarea.
Daca se constata aparitia de tesuturi moarte, atunci se va apela la un medic care va face intreaga operatiune de indepartare a tesuturilor, cat si curatarea zonei prin proceduri speciale si sigure pentru pacient. Este foarte importan ca indepartarea tesuturilor moartesa se facadoar de catre un medic specialist in domeniu care are absolut toate ustensilele si medicamentatia necesare acestei operatiuni.



In stadiul al treilea al bolii exista posibilitatea foarte mare de aparitie a infectiilor. In acest caz se va trece sub tratament adecvat, anume administrarea de antibiotice care vor ajuta la urgentarea vindecarii zonei. In plus, se vor administra si alte tipuri de unguente, mult mai puternice. Dar toate acestea numai dupa un consult al medicului asupra persoanei bolnave, mai alesdaca esteun caz de ingrijire persoane varstnice.
Pentru o grabire a vindecarii pielii se poate apela si la grefare. Grefarea pielii reprezinta transplantarea unei bucati de piele sanatoase in zona afectata. Aceasta piele sanatoasa o va inlocui practic pe cea bolnava, usurand in acest mod suferinta bolnavului, urmarit indeaproape de personalul medical dintr-un azil de batrani.
Vindecareaescarei in stadiul al treilea va dura cel putin doua luni si pana la un an, in cazul in care cel bolnav face parte din categoria celor batrani.

Nota: Informatiile prezentate nu tin locul unui consult la un medic specialist. Tratamentul este unul individual, recomandat numai de catre persoane specializate.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.