Prima pagina Articole Noutati Spital particular in loc de azil de batrani, la Bicaz - Neamt
Spital particular in loc de azil de batrani, la Bicaz - Neamt Imprimare Email
Miercuri, 18 Mai 2011 02:00

Un pavilion al unitatii desfiintate in aprilie a fost concesionat Centrului Medical äSfanta Elenaô, pentru 20 de ani. Constantin Catrinoiu, primarul Bicazului, vrea ca in celalalt pavilion sa functioneze o policlinica tot in regim privat.

Unul dintre cele doua pavilioane ale fostului Spital Orasenesc Bicaz, desfiintat de la 1 aprilie de Ministerul Sanatatii pentru a fi transformat in azil de batrani, a fost concesionat unei firme particulare. Reprezentantii acesteia vor sa infiinteze o noua unitate spitaliceasca.

äPrin desfiintarea spitalului public s-a creat o situatie deosebita in problema asigurarii asistentei medicale pentru populatia din zona. Oamenii au mare nevoie de spital si, de aceea, am concesionat un corp de cladire, iar in celalalt vrem sa facem ambulatoriuô, a precizat primarul Constantin Catrinoiu.
Licitatia a avut loc la inceputul saptamanii trecute, iar contractul a fost semnat cu Centrul Medical äSfanta Elenaô SRL pentru suma de 1,2 euro pentru un metru patrat pe an. Pavilionul are o suprafata de 2.360 de metri patrati si se afla in domeniul public al orasului.


äConsilierii locali au aprobat pe 28 aprilie aceasta concesionare, dar numai cu pastrarea destinatiei initiale. Este neaparat nevoie de spital la Bicaz, cu toate sectiile pe care le-a avut inainte. Ar fi pacat sa se piarda spatiile existente, recent renovate si utilate cu aparatura performantaô, a precizat viceprimarul Mihai Sapunaru. Ioan Uleia, fostul director al Spitalului Orasenesc, considera ca transformarea intr-un spital particular cere o perioada mare de timp si ca are de depasit multe obstacole.

sursa: www.adevarul.ro

Cauta: camine de batrani neamt, bicaz

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.