Prima pagina Articole Noutati Primarul Bicazului refuza sa transforme spitalul in camin de batrani
Primarul Bicazului refuza sa transforme spitalul in camin de batrani Imprimare Email
Joi, 31 Martie 2011 02:00

Medicii si asistentele au facut cerere de transfer la Spitalul Judetean, iar unitatea din Bicaz va intra in conservare pana se va concretiza un parteneriat public-privat pentru continuarea activitatii medicale.Pentru a doua zi consecutiv la Spitalul Bicaz au avut loc proteste impotriva desfiintarii unitatii medicale care deservea intreaga zona de munte, de la Bicaz Chei si Damuc la Borca si Tarcau. Cateva sute de oameni au venit din oras si din imprejurimi si s-au adunat in curtea spitalului. Fluturand pancarte pe care scria Nu ne luati spitalul!" si Ne-ati condamnat la moarte!", protestatarii isi strigau impotrivirea la masura decisa de ministrul sanatatii de a transforma spitalul in camin de batrani, de la 1 aprilie. Un om fara unul dintre picioare se afla in prima linie, in scaunul cu rotile.


Am stat si cate o luna internat in spital, dar acum am venit de acasa, sa spun si eu ca nu e bine sa se distruga un spital", a spus Gheorghe Dornescu (68 de ani). De copil, am crescut cu spitalul acesta, in care am lucrat 30 de ani. Toata Valea Muntelui, toti din imprejurimi aici au venit. Daca il desfiinteaza, vom muri mai repede, si pensionari, si copii, toti. si ganditi-va ca pana la Borca sunt 70 de kilometri, iar pana la Damuc vreo 40 de kilometri", a spus Elena Pricop (60 de ani), asistenta medicala pensionara.

Primarul orasului, Constantin Catrinoiu, a precizat ca tot personalul medical a cerut sa fie transferat la unitatile din celelalte orase ale judetului si ca doar circa 10 angajati din randul personalului auxiliar vor fi trimisi in somaj. Pentru ca bugetul Bicazului nu poate suporta cheltuielile pe care le impune mentinerea spitalului dupa 1 aprilie, acesta va fi trecut in conservare.
Cheltuielile spitalului depasesc posibilitatile bugetului orasului Bicaz. Numai datoriile curente sunt de 600.000 de lei, dintre care pentru utilitati 100.000 de lei. Vom plati utilitatile, diferenta este acumulata din medicamente si alte cheltuieli impuse de desfasurarea actului medical", a declarat primarul Catrinoiu.

Conform primarului, spitalul nu se va transforma in camin de batrani, ci se va redeschide in cadrul unui parteneriat public-privat.

Exista mai multe oferte pentru mentinerea spitalului si s-ar parea ca in cateva luni, acesta se va redeschide, dar sub alta forma", a mai declarat Constantin Catrinoiu. Conform acestuia, reangajarea personalului medical nu va fi o problema.

Spitalul nu este pentru personal, este pentru oamenii din zona, iar personalul se va intoarce, in conditiile in care va mai dori lucrul acesta", a incheiat primarul Catrinoiu.

sursa: www.adevarul.ro

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.