Prima pagina Articole Noutati Regele Mihai: Sunt mahnit ca batranii si bolnavii trec prin situatii injositoare
Regele Mihai: Sunt mahnit ca batranii si bolnavii trec prin situatii injositoare Imprimare Email
Miercuri, 26 Octombrie 2011 02:00

Regele Mihai s-a declarat marti, in timpul discursului de la Parlament, mahnit ca dupa doua decenii de democratie, oamenii batrani si cei bolnavi sunt nevoiti sa treaca prin situatii injositoare.

"Sunt mahnit ca dupa doua decenii de democratie oamenii batrani si cei bolnavi sunt nevoiti sa treaca prin situatii injositoare", a declarat fostul suveran, in primul discurs adresat Legislativului dupa 64 de ani.Fostul monarh a apreciat ca oamenii de arta, militarii, diplomatii si functionarii publici, "desi sunt puternic incercati de lipsa banilor si descurajati institutional", incearca sa-si faca datoria "fata de tara si institutii precum BNR, desi vremurile de astazi nu au respectul cuvenit fata de valori".

Regele Mihai le-a vorbit parlamentarilor si despre societatea romaneasca, dupa 20 ani de democratie.

"Multe domenii din viata romaneasca, gospodarite competent si liber, au reusit sa mearga mai departe, in ciuda crizei economice: micii intreprinzatori si companiile mijlocii, tinerii si profesorii din universitati, licee si scoli, cei din agricultura", a mai spus fostul monarh.

Regele Mihai a sustinut, marti, in Parlamentului Romaniei, un discurs ce poate fi socotit istoric - este primul adresat Legislativului dupa 64 de ani. Discursul, care a avut loc cu ocazia celei de a 90-a aniversari a fostului suveran, a durat aproximativ zece minute.

sursa: www.ziare.com

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.