Prima pagina Articole Noutati Pentru batrani: 71 de spitale ar putea fi transformate in aziluri
Pentru batrani: 71 de spitale ar putea fi transformate in aziluri Imprimare Email
Joi, 03 Februarie 2011 11:38

Listele de asteptare, care se intind si pe trei ani pentru o masa calda si un pat intr-un camin de batrani, ar putea disparea. Cel putin asa sustin autoritatile, dupa ce Ministerul Sanatatii a anuntat ca va transforma 71 de spitale in aziluri.

In prezent, toate institutiile de acest fel sunt supraaglomerate si, oricat de cumplit ar suna, exista varstnici care asteapta sa auda ca unul dintre cei internati a incetat din viata.


Zeci de nume se afla pe listele de asteptare. Din pacate, paturi suplimentare nu pot fi amenajate peste noapte. Spre exemplu, pentru un pat in cele 10 aziluri de batrani din Prahova se asteapta si trei ani. 258 de persoane sunt acum pe liste in acest judet si nu se stie cate mai traiesc ca sa apuce un loc.

Pana acum, pentru cei care nu aveau locuri in camine, functiona serviciul de ingrijire la domiciliu. Problema este ca, odata cu reducerea numarului de angajati din asistenta sociala, s-a ajuns ca un asistent sa aiba in grija 200 de batrani. Supravegherea devine astfel imposibila.

Infiintarea unor noi aziluri ar rezolva toate aceste probleme. Cele 71 de spitale transformate ar asigura un acoperis pentru aproape 4800 de bunici.

sursa: stirileprotv.ro

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.