Prima pagina Articole Noutati Conferinta Nationala Alzheimer 2011
Conferinta Nationala Alzheimer 2011 Imprimare Email

In perioada 18-20 februarie la Institutul National de Statistica, Bucuresti va avea loc Conferinta Nationala Alzheimer 2011 cu participare internationala, cu tema "Actualitati in domeniul dementelor".


Prelegerile vor fi sustinute de speakeri de prestigiu din tara si din strainatate. Pana la acest moment, au confirmat participarea Prof. Bengt Winblad, Prof. Michael Davidson, Prof. Ove Almkvist, Prof. Alexandru Ovidiu Bajenaru, Prof. Florin Tudose, Prof. Delia Podea, Prof. Alina Solomon, Dr. Gabriela Spulber, reprezentant al pacientilor - Dna Helga Rohra, Germania, reprezentanti ai Asociatiei Alzheimer Europe, Prof. Constantin Bogdan si Prof. Dafin Muresan.

Vor fi dezbatute toate etapele managementului in domeniul dementelor - recunoasterea simptomelor precoce, criteriile de diagnostic, posibilitatile de depistare precoce si de diferentiere a tipului de dementa in conditiile clinice obisnuite, mecanisme etiopatogenice.

In cadrul Conferintei Nationale Alzheimer 2011 vor fi sustinute si doua cursuri:

  • Cursul de neuroimagistica cerebrala: 19 februarie
  • Cursul de evaluare neuropsihologica a varstnicului: 20 februarie

Expozitia medicala specializata ce se desfasoara in paralel cu programul stiintific reuneste companii active in domeniul psihiatriei, psihologiei, neurologiei, kinetoterapiei, geriatriei si medicinei de familie, prin promovarea produselor si a serviciilor direct catre cadrele medicale participante la Conferinta.

Pentru informatii suplimentare privind participarea la acest eveniment, va invitam sa vizitati website-ul oficial al Conferintei www.alzcongres.ro.

sursa: medicpentrutine.ro

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.