Prima pagina Articole Noutati Locuri libere la caminul de batrani de stat din Noua (Brasov)
Locuri libere la caminul de batrani de stat din Noua (Brasov) Imprimare Email
Vineri, 01 Martie 2013 02:00

Primaria Brasov anunta in februarie acest an ca asigura finantarea partiala a locurilor intr-un camin de batrani de stat din Noua. Aceasta facilitatea este acordata persoanelor in varsta cu venituri mici potrivit mytex.ro. Oficialitatile au declarat ca incepand cu acest an vor putea beneficia de serviciile acestui camin de stat si batranii cu venituri ceva mai mari dar care nu se incadreaza in criteriile de cazare. Cei din aceasta categorie vor primi asistenta medicala pentru o perioada limitata.Unul dintre cazurile in care varstnicii pot beneficia deserviciile acestui centru de ingrijire pentru batrani se refera la persoanele in varsta intretinute de familie iar aceasta pleaca din localitate.

Cheltuielile pentru cazare si ingrijire se ridica la 1700 lei/luna si se plateste proportional cu perioada de sedere in acest camin de batrani de stat din Brasov.
Caminul din Noua are o capacitate de 117 persoane varstnice dar aceasta se poate mari la 180 de paturi impartite in camere de cel mult doua locuri daca cererea justifica investitia suplimentara.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.