Prima pagina Articole Noutati Primul camin de stat din Ploiesti
Primul camin de stat din Ploiesti Imprimare Email
Vineri, 22 Februarie 2013 02:00

Primaria din Ploiesti a demarat in aprilie anul trecut (2012) lucrarile pentru constructia primului camin de batrani de stat din Ploiesti. Valoarea estimata a acestui proiect se ridica la un total de 3,6 milioane de lei potrivit adevarul.ro.

Caminul de batrani se va realiza prin reamenajarea unui foste cazarme militare de pe Strada Cosminele din Cartierul Vest al Ploiestiului. Administratia locala spunea ca dupa predarea amplasamentului catre constructor lucrarile vor incepe imediat.

Capacitatea dorita este de 24 de locuri impartite in 12 camere, fiecare pentru doi rezidenti de varsta a treia. Caminul de batrani ploiestean ar trebui sa aiba bai individuale la fiecare camera, cabinete medicale cu dotari moderne, spatii de odihna si recreere special create pentru ingrijirea batranilor la standarde europene. Asistenta medicala urmeaza a fi asigurata de personal calificat pentru ingrijirea persoanelor in varsta care au si dizabilitati locomotorii potrivit Primariei Ploiesti.

 

Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.