Prima pagina Articole Varsta a treia
Varsta a treia
Cele mai batrane gemene din lume au implinit 102 ani Imprimare Email
Joi, 05 Ianuarie 2012 02:00

Cele mai batrane gemene recunoscute de Cartea Recordurilor au implinit 102 ani si au sarbatorit aceasta zi impreuna. Batranele au implinit 102 ani miercuri si au fost numite oficial cele mai batrane gemene din lume. Cele doua si-au sarbatorit de fiecare data ziua de nastere impreuna, potrivit Daily Mail.

Citeşte mai mult...
 
Bihorenii au azil de noapte cu Internet Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2009 02:00

Desi cazeaza persoane doar pe timp de noapte, Centrul de Cazare Temporara - Azilul de noapte Casa Nova Vitae din Velenta, judetul Bihor, vrea sa-si faca "clientii" fericiti, motiv pentru care va avea Internet non-stop.

Citeşte mai mult...
 
In ce conditii poate fi internat un batran la azil Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2009 02:00

Pentru ca o persoana sa poata fi internata intr-un centru de ingrijire pentru batrani ea trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, nu neaparat legate de situatia sa materiala.

Astfel, conditia esentiala este ca persoana respectiva sa nu se poata ingriji singura si sa nu aiba pe cineva care poata avea grija de ea, informeaza Amos News.

Citeşte mai mult...
 
Bucuresti: Azil de lux pentru batranii vioi si cu bani Imprimare Email

Primaria sectorului 2 a deschis un azil de lux pentru pensionarii bogati, care vor plati cel mult 1.800 lei pe luna pentru un loc. Azilul va adaposti doar batranii sanatosi si vioi, care nu necesita ingrijiri medicale, precizeaza ziarul Gardianul de vineri.

Azilul a fost inaugurat joi si este primul centru de lux pentru pensionari, in conditiile in care exista o criza acuta de camine destinate batr?nilor fara case si pentru care edilii nu au gasit inca solutii.

Citeşte mai mult...
 


Va recomandam

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Unde ati prefera sa-si petreaca batranetea varstnicii din familie?
 

Articole despre varstnici, camine de batrani, aziluri de batrani

Hipertensiunea arteriala la batrani

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul unor boli de inima, rinichi sau chiar accidente vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, precum tensiune arteriala crescuta sau, mult mai simplu, hipertensiune.

Tratamente pentru Alzheimer

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Alzheimerul este o afectiune ce necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.
Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.